Repair Café Laren is een iniatief van Versa Welzijn en onderdeel van de Stichting Repair Cafés de BEL

Close Icon
   
Contact Info     www.repaircafelaren.nl

Uit Dichtbij.nl van 14 feb

VVD Valentijnsactie in Brinkhuis

Kiesdichtbij  |   14 februari 2014   |   reageer  |   Door hennyborgeld, dichtbij-meeschrijver

VVD Taart Valentijnsdag 2014

VVD lijsttrekker Ton Stam (rechts) en VVD Statenlid Petra van Hartskamp (links) en vrijwilligers die (Foto: Luc Bosch)

LAREN – VVD lijsttrekker Ton Stam reikte op 14 februari in het Brinkhuis, mede namens de VVD Statenfractie van de provincie Noord Holland, VVD Valentijnstaarten uit aan vijf organisaties die zich met veel enthousiasme inzetten voor de Larense gemeenschap. VVD Statenlid Petra van Hartskamp was bij de uitreiking aanwezig.
Dit artikel is geschreven door VVD Laren.
De vijf organisaties die werden verrast met een VVD Valentijnstaart waren Alzheimer Café, Repair Café, Rechtswinkel in het Brinkhuis, Parkinson Café en Stichting Het Spookbos.

Alzheimer Café is een informele ontmoetingsplek voor mensen die aan een vorm van dementie lijden en voor hun partners en kinderen. Bezoekers kunnen hier met elkaar van gedachten wisselen, een luisterend oor vinden of met hun ervaringen andere bezoekers helpen. Alzheimer Café wordt eens per maand georganiseerd.

Bij Repair Café kunnen bezoekers terecht voor reparaties aan kleding, huishoudelijke apparaten, klokken en elektronica. De deskundigen, allen vrijwilligers, helpen de bezoekers graag met de reparatie en laten hen zien hoe zij zelf kleine reparaties kunnen uitvoeren.

Rechtswinkel in het Brinkhuis voorziet duidelijk in een behoefte. Dat blijkt uit het grote aantal bezoekers. Nog voor de Rechtswinkel open ging zaten er al acht mensen met een juridische vraag. Een geweldig initiatief van Emma Gast en Leontine Bredius.
Parkinson Café en ook nog andere activiteiten worden georganiseerd door een viertal montere mensen die zelf patient zijn. Zij willen anderen laten zien dat Parkinson ook positieve emoties en krachten los kan maken. Els Kole-Hillebrink, Ineke van der Heijden, George van Heerden en Peter Versteeg zetten zich hiervoor met hart en ziel in. Zij worden ondersteund door vrijwilligers.

Het Spookbos bestaat uit een Natuur- en Milieu Educatie Centrum en een Kinderboerderij en biedt daarnaast begeleiding aan kinderen met een ontwikkelingsstoornis of bijvoorbeeld autisme. Er worden activiteiten aangeboden aan het regulier basisonderwijs en het speciaal onderwijs.

 

Comments are closed.